Villa Spaarnheuvel, Santpoort-Zuid

Adres:      Wüstelaan 59, Santpoort-Zuid
Programma: vloer oppervlak 2 half vrijstaande villa's à 350m2
Bijzonderheden: Eigen ontwikkeling, verbouwen van twee karakeristiek woningen
met zorg voor de authentieke details.
Status:      In uitvoering
Startbouw: augustus 2013
Oplevering: 2e kwartaal 2014
Bouwtijd: 32 weken
Projectmedewerker: Uitvoerder: Niels de Bruijn , Willem Thijssen
Opdrachtgever: Scholz Ontwikkeling
Bouwmanagement:
Architect: Constructeur:
Scholz Groep , Rappange en partners, SHHQuinten W Wildeboer

VILLA SPAARNHEUVEL: De Villa is in 1906 in opdracht van Gerard Louis en Charlotte Caterina Therese Tegelberg gebouwd, op een stuk grond dat zij van het echtpaar Wuste kopen. Hier ligt een van de voormalige droogbergen van blekerij Leck en de Bergen, waar later notaris Dolleman woont. 

Scholz Ontwikkeling is sinds maart 2013 eigenaar van Villa Spaarnheuvel aan de Wüstelaan 59 te Santpoort-Zuid. In juni 2013 heeft Scholz Ontwikkeling vergunning gekregen voor het wijzigen van het bestemmingsplan en daarmee het splitsing van de Villa. Dit hele proces heeft Scholz in eigen beheer uitgevoerd.

De verbouwwerkzaamheden zullen door Scholz Bouw uitgevoerd worden. Dit betreft niet alleen het dichtzetten van de nieuwe woningscheidende muur, maar het volledig verbouwen en eigentijds maken van de woningen met behoud van de oude details. De woningen worden voorzien van een compleet nieuwe installaties en volledig geïsoleerd. De spouw zal opgevuld worden met 70mm isolatie, de kap en de begane grondvloer zal geïsoleerd worden en alle ruiten zullen voor dubbelglas vervangen worden.

Naast de interne verbouwing zullen de woningen karakteristiek uitgebreid worden om de woningen qua sfeer en ruimte te optimaliseren.Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto