uitbereiding hotel Royal.

De uitdaging:
Hotel Royal heeft ons benaderd met de vraag of Scholz de capaciteit van haar kamers kon verdubbelen? Tuurlijk konden we dat…..Maar het moest wel zo snel mogelijk gebeuren en de bestaande kamers moesten in gebruik blijven en mochten maximaal 10 dagen uit de roulatie zijn.


De oplossing:

De "verbouwing" betreft een compleet nieuwe laag aanbrengen op een pand uit de jaren 30-40. De bestaande vlieringkap moet worden verwijderd en hiervoor in de plaats komt een nieuwe verdieping. Direct bij het bestuderen van het ontwerp, bedachten we dat deze klus alleen goed kon geschieden als de nieuwe laag er in zijn geheel in één keer op zou worden gezet. Als bouwpartner hebbben we D&S houtconstructies geselecteerd om de engineering verder uit te werken. Door ook de overige bouwpartners, zoals de installateurs en de afbouwers er in een zeer vroeg stadium bij te betrekken, zowel qua engeneering als qua planning, ligt er nu een planning voor van 8 weken waarin we de totale klus gaan klaren.

De praktijk:

Maandag 14 juni zijn we gestart met de demontage van de bestaande vliering

Vrijdag 18 juni lag de nieuwe verdiepingsvloer op zijn plaats

Dinsdag 22 juni kon de vlag uit om het hoogste punt te vieren

Woensdag 23 juni was de geheel nieuwe verdieping wind en water dicht.

De complete verdiepingselementen zijn in de fabriek in bouwpakketten samengesteld, inclusief kozijnen, dakbedekking en beglazing. Per nieuwe kamer liggen de pakketten voor de afbouw geheel klaar, genummerd en wel. De komende 4 weken gaan we alles op alles zetten om voor de bouwvakvakantie 11 nieuwe kamers op te leveren.

Een prachtige uitdaging voor fijne opdrachtgevers. Hotel Royal is "het"voorbeeld van de visie van Scholz: "Samen ontwikkelen en bouwen"

Click op de foto om deze te vergroten en voor meer impressies


Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto