Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem

09-01-2011, 11:42 • 7691 keer gelezen
Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Bij de ontwikkeling van het bouwplan 't Kleine Houthof aan de Kleine Houtstraat 92 t/m 96 hadden de wijk en de gemeente de nadrukkelijke wens om de voorgevels te behouden maar omdat er bijna 20 jaar geen onderhoud aan het pand gepleegd was, was de kwaliteit van de voorgevel in zeer beroerde staat.

Wij hebben tijdens de sloop alle gevelbepalende onderdelen netjes uit de gevel gehaald en opgeslagen in onze werkplaats. Ook hebben we van alle oude gevelstenen monsters bewaard zodat we hiervoor nieuwe gelijkwaardige gevelstenen konden terugmetselen.
Na overleg met de gemeente zijn we tot de overeenstemming gekomen dat we de voorgevel van het project 't Kleine Houthof geheel in het nieuw zouden uitvoeren. Met natuurlijk het uitgangspunt dat deze er hetzelfde uit komt te zien als voor het slopen van de panden. 
We hebben alle onderdelen die in de gevel zaten laten reproduceren bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Het resultaat is werkelijk fantastisch. Onze partners hebben zich zeer uitgesloofd om prachtige reproducties te genereren. 

Buiten zijn de metselaars tussen de buien door bezig de juiste gevelstenen op de juiste plaats te leggen. Dit is een heel karwei aangezien er 8 typen gevelstenen zijn die ook nog eens in verschillende gevels terugkomen.
De natuursteen gevelelementen zijn op de bouw aanwezig en worden door de metselaars op voorbestemde plek ingemetseld. 
De zandsteen elementen die in Duitsland met de hand zijn nagemaakt liggen bij ons in de werkplaats en deze geven wij nog een laatste behandeling zodat ze water- en vuilafstotend worden.  
Ook de zeer gedetailleerde goot- en dakkapelklossen zijn op de bouw gearriveerd. Deze zijn door timmermannen in opleiding gereproduceerd en dat heeft een zeer mooi resultaat opgeleverd.
We zitten nu alleen nog op de betonlatei te wachten die boven de ramen van de 1ste verdieping komt van nr. 96. Deze zal naar aller waarschijnlijkheid eind week 43 op de bouw aankomen. 
Het is daarna alleen nog maar wachten tot de steiger weg gaat om het eindresultaat in zijn geheel te aanschouwen.

Wij kunnen niet wachten. 

Klik op de foto om deze te vergroten en voor meer impressies.

Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem Reconstructie voorgevel Kleine Houtstraat Haarlem

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens    
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.