Metselwerk Kleine Houtstraat Haarlem

17-09-2010, 14:17 • 6724 keer gelezen
Metselwerk Kleine Houtstraat Haarlem

De ruwbouw zit er nu echt bijna op. Bij de achterbouw is begonnen met het metselwerk, een zeer sfeerbepalend onderdeel van het project. De grote metselsteen met een gebeitelde voorkant geeft ondanks zijn grove uiterlijk een sierlijke uitstraling aan het project. Een rode gloed komt je nu tegemoet als je de Egelantiertuin betreedt. Aan de poortkant van het gebouw bevindt zich een opengewerkte gevel. Dit wil zeggen dat met opzet metselstenen worden weggelaten. Deze gaten zullen overdag licht in de woning binnenlaten en 's avonds omgekeerd licht uit de woning de straat in laten stralen. Op het dak zijn de balklagen van nummer 92 en 94 reeds aangebracht en worden de houtskeletwanden gemaakt om vervolgens met de kraan op hun plek te worden gezet.


De daken die op de stalen spanten komen worden geprefabriceerd en zullen binnen enkele weken op de bouw worden aangebracht.
Ook de voorgevel aan de Kleine Houtstraat zijde is samen met de opzichters van de gemeente helemaal uitgewerkt en deze zal bijna identiek worden aan de gevel die er stond voordat wij aan het project begonnen. Er is alleen een groot verschil. De gevel die wij gedemonteerd hebben werd gekenmerkt door verval. Wij zullen de gevel geheel nieuw leven inblazen.
De ornamenten die de gevel van nummer 96 zo uniek maakten worden momenteel in Duitsland met de hand gereproduceerd.
Onze vrienden van Groot Natuursteen in Beverwijk gaan volgende week beginnen aan de reproductie van de belgische hardsteen elementen van nummer 92 en 94.
Opleidingscentrum Edubouw uit Hoofddorp is bezig om samen met timmerleerlingen de gootklossen, die de goot van nummer 96 een zeer uitgesproken aanblik geven, na te maken. 

Click op de foto om deze te vergroten en voor meer impressies

Metselwerk Kleine Houtstraat Haarlem Metselwerk Kleine Houtstraat Haarlem Metselwerk Kleine Houtstraat Haarlem

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens    
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.