Kijkje achter de schermen deel 1

12-05-2010, 15:07 • 5617 keer gelezen • 1 reactie
Kijkje achter de schermen deel 1 Terwijl in de Kleine Houtstraat de bouwwerkzaamheden onverminderd voort gaan, gebeurd er ook enorm veel achter de schermen. In de moderne bouw worden veel onderdelen van tevoren geproduceerd en op de bouwplaats geassembleerd. Dit heeft een aantal grote voordelen, zo heb je meer controle over de condities waarin iets geproduceerd wordt. Ook kan de bouwtijd worden verkort doordat meerdere onderdelen tegelijkertijd kunnen worden geproduceerd.

Het gevaar van dingen voorproduceren is dat je foutenmarge veel kleiner is. Als je op de bouwplaats iets maakt past het altijd omdat je het ter plekke maakt een aanpast. Als je verschillende onderdelen door verschillende leveranciers laat produceren gaat het alleen goed als alle tekeningen kloppen en iedereen zich aan de tekeningen houdt. Bij dit project laten wij de kalkzandsteen wanden, de gevelkozijnen, de betonnen bordessen, de binnentrappen, de onderschil van de betonvloeren, complete staalconstructies en waarschijnlijk ook de houtenkappen prefabriceren. En het is van enorm belang dat alles netjes in elkaar past. Dit doen wij niet alleen maar samen met onze onderaannemers. Zo hebben wij in de loop der jaren goede banden opgebouwd met verschillende onderaannemers. Bij dit project werken wij voor de staalconstructies samen met Constructiebedrijf De Groot B.V. te Heemskerk. Het prettige van langdurige samenwerking is dat je elkaars bedrijfscultuur kent. Zo weet je van elkaar wat er van je verwacht wordt en ook, zoals ze dat tegenwoordig mooi omschrijven, dat je wederzijdse gunningsfaktor groter wordt. 
Constructiebedrijf De Groot B.V. is momenteel bezig met de constructieonderdelen voor de eerste verdieping boven de winkels. Deze zware HE balken zijn op de foto's te zien.
Kijkje achter de schermen deel 1 Kijkje achter de schermen deel 1 Kijkje achter de schermen deel 1 Kijkje achter de schermen deel 1

Brigitte Scholz • 17-05-2010, 14:04
Leuk opgezet, de teksten!! Geeft echt een goed beeld waarmee jullie bezig zijn! Groet Brigitte

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens    
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.