Brigitte Scholz

"We onderzoeken iedere locatie serieus, niet geschoten is altijd mis."

Samenwerken is voor mij: met een team van professionals samen met veel enthousiasme een kwalitatief hoogwaardig product op de meest geschikte wijze in de markt brengen. Elkaar de bal toespelen en hierbij elkaars specialisme zoveel mogelijk proberen te benutten. Een open communicatie met respect en humor vormt voor mij de basis van een prettige samenwerking.
Ik word regelmatig als makelaar en woningmarktconsultant ingezet op projecten van de Scholz Groep. Deze opdrachten neem ik aan vanuit mijn bedrijf Brigitte Scholz In Wonen. Ik word betrokken bij locatieonderzoek, doelgroeponderzoek en haalbaarheidsonderzoek alsmede bij de organisatie van het verkoopproces.
Het contact met veel verschillende disciplines in het vakgebied van architect tot eindgebruiker maakt het voor mij bijzonder.  
Door de lange tijd welke met een nieuwbouwplan gemoeid is krijg je met alle projecten een speciale band waar je aan wordt herinnert wanneer je er weer een keer langs rijdt of iemand ziet aan wie je "ooit" een huis verkocht hebt of die ook bij het proces betrokken is geweest. De grote projecten zoals De Enterij in Limmen, Plan Koningsweg te Akersloot en de Luxemburglaan in Beverwijk zijn voor mij bijzonder door de verkoop, 6 dagen in de week vanuit een veredelde bouwkeet.
Kleinere projecten als 't Hof van Nassau en 't Kleine Houthof zijn bijzonder door de bijzondere details van de architectuur waarbij iedere woning een eigen identiteit heeft. Hoe bereik je de klant die dit op waarde weet te schatten is hier de uitdaging. Huis ten Bilt te Santpoort was een thuiswedstrijd, in je "eigen" dorp een appartementencomplex ontwikkelen en verkopen maakt de betrokkenheid extra groot. 
En altijd weer de spanning bij een start verkoop, "hoe ligt het plan in de markt? Is er voldoende belangstelling......?"
Scholz is mijn familie, mijn roots welke een stevig fundament hebben gelegd onder de Scholz Groep. Nu is er de uitdaging om dit fundament samen in een bewogen tijd met een nieuwe generatie uit te bouwen.

Buiten mijn vakgebied besteed ik veel aandacht aan ons gezin en krijg ik weer nieuw energie en inspiratie door de reizen welke wij met elkaar maken, een avondje bijpraten met mijn vriendinnen, in alle rust een boek lezen, lekker struinen door de stad waarbij ik het heerlijk vind om alles om me heen te observeren, hardlopen in bos en duinen en lekker buiten werken in de tuin met verstand op 0.