juwelier met boven woning.

Voor een opdrachtgever hebben wij†in de Binnenweg in Heemstede een winkel met bovenwoning gebouwd.

Het plan is ontworpen door Cees Dam van Dam & Partners architecten.

Voor de bouw hebben we de bestaande winkel met bovenwoning, die midden in de winkelstraat stond handmatig gesloopt en het kavel bouwrijp gemaakt. Er was door de constructeur gekozen voor een Rotterdamse fundering dit wil zeggen dat de heipalen direct onder de vloer komen en er geen extra funderingsbalken worden toegepast.


Vervolgens hebben we de beganegrond en de 1ste verdieping opgetrokken in kalkzandsteen wanden met kanaalplaat vloeren.†Hierop hebben we een staalskelet gezet voor de 2de en 3de verdieping. Zowel de 2de als de 3de verdieping zaten onder de dakkap. De buitenwanden en vloeren van de 2de en 3de verdieping zijn vervaardigd uit hout. De houten wanden en vloeren samen met het staal skelet maakt een zeer stevige lichte constructie.

De buitenbekleding van het pand†is anders dan standaard te noemen. Op de begane grond is gekozen voor een natuursteen gevel afwerking. Dit natuursteen is na veel overleg met opdrachtgever en de Groot Natuursteen Beverwijk in Duitsland uitgezocht. De etalagekozijnen zijn bekleed met koper, welk naar het verweerd is een mooie koperbruine kleur zal aannemen. Voor de metselsteen is†voor een oranje steen met oranje voeg gekozen hierdoor ontstaat een zeer sprekende gevel die niet misstaat in zijn omgeving.†Het pannendak welk 2 etages beslaat is bedekt met een platte oranje pan. Hierdoor wordt de voorgevel nog een heel stuk doorgetrokken.

Een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever was dat de moeilijk te bereiken†delen onderhoudsvriendelijk moesten zijn. Daarom is er bij de afwerking van de dakkapellen gekozen voor trespa†en op kleur gepoedercoat aluminium kozijnen.†De zijgevels zijn bekleed met gepotdekseld red cedar delen.

De Binneninrichting bestond uit het creŽren van een verdiepingsgrote†woonkeuken,†drie slaapkamers,†een badkamer, toilet†en een ruime berging/technische ruimte†op zolder. De binnenwanden †zijn van metal-stud en gipsplaat. Alles is gestucd en de plafonds zijn uitgevoerd in schuurwerk. De badkamer is voorzien van inloopdouche met draingoot, inbouwtoilet, bidet en een ruime wastafel.

Op de bagane-grond hebben we een nieuwe winkel gemaakt welke we hebben aangesloten op de gehandhaafde achter gelegen†kelder en opkamer. In deze winkelruimte is een juwelier gehuisvest dus er zijn tal van extra voorzieningen opgenomen. Er zijn in de achtergevel van de opkamer nieuwe kozijnen geplaatst. Er is ook een nieuw toilet in de winkel gerealiseerd. In het nieuwe plafond in de winkel is samen met de opdrachtgever een hemel plafond aangebracht met 200 lichtpuntjes.††

De opdrachtgever heeft een bouwblog bijgehouden deze kunt u nalezen op:

http://agustojewelry.wordpress.com/

Click op de foto om deze te vergroten en voor meer impressies



Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto
Bekijk de foto